Dec. 5, 2020, 6:18 p.m.Олександр Китайгора

Всесвітній день волонтера

Волонтер - це людина, яка добровільно і (часто) безоплатно виконує будь-яку роботу або займається громадською діяльністю.

Всесвітній день волонтера

Частіше за все у повсякденному житті ми відкладаємо щось на потім. "А, потім встигну. Тільки не зараз." Доброволець же вкладає в справу, якою займається, свій час та навички, приносячи користь суспільству.

Наразі волонтерство є розповсюдженою тендценцією, а робота багатьох сфер залежить від волонтерів. Вони допомагають тим, хто не може допомогти собі сам: бездомним, дітям-сиротам, людям з інвалідністю та тим, хто постраждав від природних і техногенних катастроф, військовим i людям, які постраждали внаслідок війни, та багато іншого. Цей список є незліченним. І внесок у громадське життя з боку волонтерів важко переоцінити!

Стати волонтером може будь-хто, професія і погляди на світ не мають значення.



І з нагоди свята ми підготували для вас декілька цікавих фактів про волонтерство, які ви могли не знати до сьогодні. Отже:

1. Роком зародження волонтерского руху та сьогоднішнього свята вважається 1859 рік. Сьогодні світ святкує його вже у 161 раз.

2. Слово "волонтер" прийшло із французської мови та не було пов'язано з благодійністю. Французський volontaire ("доброволець") був тим, хто по своїй волі йшов до військової служби.

3. За статистикою волонтерами частіше стають жінки. Якщо повернутися в далеке минуле, відомо багато історій, як жінки витрачали свій час, щоб безкоштовно у воєнні часи шити чоловікам-воїнам одяг та надавати його безкоштовно.

4. Дуже часто на заваді волнтерській діяльності стає робочий графік людей. Тому в багатьох країнах є досвід надання вихідного дня людям, що мають на меті зайнятися волонтерством.

5. Майже половина всіх волонтерів у світі потрапили до своєї діяльності завдяки пораді друга. Ти також может стати цим другом та чиїмось натхненням!

6. Люди, що ніколи в житті не були волонтерами, основною причиною цього назвали свою неусвідомленість у такому роді діяльності.

7. Волонтерство позитивно сприяє душевному здоров'ю самих волонтерів та, навіть, позбавляє депресії. Змінювати світ на краще - це безумовно корисно!


Ми вдячні кожному з вас за допомогу, за бажання зробити світ краще та за вашу пiдтримку!

Поділитися: